16 d’abril del 2014

EL VIDRIO NO ES BASURA, RECÍCLALO

És un programa en castellà que s'hi troba diferents hipervincles (reciclado de vidrio, notícias divertidas, cadena de reciclaje, juegos y concursos) en els quals tenen l'objectiu de mostrar informació i mesures per col·laborar en el bon ús del reciclatge de vidre. També ens ofereix propostes didàctiques, materials pel professorat i, l'opció de descàrregar-se el joc a un dispositiu mòbil. 



En l'apartat de jocs n'hi trobem 4 de diferents i van adreçats per a nens i nenes a partir de 8 anys d'edat perquè en molts dels casos hi apareix una finestreta amb el seguit de regles o normes de funcionament que hem de seguir o establir per arribar a l'objectiu de l'activitat. 

Pauta per avaluar els programes/aplicacions web multimèdia:
Títol
El vidrio no es basura, recíclalo 
Enllaç al programa
http://www.reciclavidrio.com/entrar.htm 
Autor (o autors)
Ecovidio 
A quin sector va dirigit
Educació primària
Target
Cicle mitjà - superior
Argument
Sensibilització del reciclatge del vidre i del seu ús.
Funcionalitat
Entendre el funcionament del reciclatge del vidre
Àrees curriculars relacionades
Medi
Competències que es treballen
Competència comunicativa lingüística i audiovisual
Tractament de la informació i competència digital
Competència del coneixement i interacció amb el món físic
Tipus d’estètica (imatge, so, text, vídeo)
És una programa molt visual i atractiu ple de color, acompanyat per un escrit quan hi passes per sobre. El text és en castellà.
Tipus d’activitat que proposa
Hi ha cinc entrades principals i pots escollir-ne quina vols accedir i informar o interactuar sobre el reciclatge del vidre. 
Ús: (individual / col·lectiu)
Individual
INTERFÍCIE, disseny de la pàgina (icones, disseny, hipervincles, gràfics)
         En aquest paquet d'activitats trobem activitats molt variades. Per una part hi ha una sèrie d'imatges que ens expliquen el procés del reciclatge del vidre i després hi ha un apartat amb jocs i activitats relacionades amb la informació que ens han exposat.
         Tipus de navegació
         La navegació és lineal pots començar i acabar per on tu vulguis.
Perifèrics especials: (tablet, càmera web...)
         Pots utilitzar amb la tablet.
USABILITAT (capacitat d’un software per ser comprès, après, utilitzat i atractiu per l’usuari en condicions especifiques d’ús. (ISO/IEC 9126).
          El disseny del programa és molt atractiu i amb molt de color i senzill d’utilitzar, has d’anar movent el ratolí per la pantalla i ell ja et ressalta els objectes a col·locar al seu lloc corresponent.
INTERACTIVITAT
       Tipus de resposta del sistema (corregeix les actuacions, recomana el que s’ha de fer, dona informes finals de l’actuació...).
       Què permet fer a l’usuari? (buscar informació, respondre preguntes, crear,publicar informació, canviar el seu perfil, utilitzar avatars ..... ).
       Quines possibilitats didàctiques ofereix?
         La seva interactivitat es mitja, ja que et passeges per la pantalla i et fa un so desagradable en el cas d’haver-te equivocat, i quan l’encertes et surt una parrafada amb imatges al mig de la pantalla explicant el que has aconseguit col·locant aquell objecte al seu lloc (reciclatge). També tens una puntuació i un temps que pots intentar aconseguir superar a altres oponents que hagin jugat al mateix joc.
       És molt útil per treballar el tema del reciclatge a través de les Tic ja que és divertit i aprens de forma interactiva.
Valoració personal o propostes de millora                      
Aquest programa per tal de treballar i conèixer el món del reciclatge del vidre és adequat per als alumnes que ja tenen un nivell mig. Ha ser en castellà doncs potencia la llengua castellana. Però he trobat que podrien posar més opcions per fer-lo més atractiu, com crear algun personatge, crear les teves pròpies estances per tal de que no sigui sempre el mateix patró. 

1 comentari:

  1. Podem trobar útil aquest programa ja que ens informa i podem interactuar en el procés del vidre i quins avantatges i inconvenients té auqest material per fer un bon ús més sostenible. A més a més, és un programa amb llengua castellana i així, fomentar la comprensió d'aquesta llengua mitjançant el tema d'interès que estem treballant.

    ResponElimina