16 d’abril del 2014

EL PROTOCOL DE KYOTO


El Protocol de Kyoto és important explicar-lo com a introducció del tema del reciclatge o de la reducció de contaminació per el medi ambient. Aquest document recull signatures de diferents països per posar en marxa alternatives, propostes i mesures per reduir la contaminació en el seu estat i així, no perjudicar tant el planeta. A continuació, adjuntem un vídeo en el qual surten diferents il·lustracions per entendre en què consisteix el Protocol de Kyoto d'una manera més dinàmica i entretinguda pels alumnes.


Pauta per avaluar els programes/aplicacions web multimèdia:
Títol
Protocolde Kyoto
Enllaç al programa
Autor (o autors)
Anònim 
A quin sector va dirigit
Educació primària i educació secundària 
Target
Cicle superior - ESO
Argument
Mitjançant imatges i veu explica el què has de saber sobre aquest acord ambiental a partir de diferents països del món. 
Funcionalitat
Fa reflexionar a l'alumnat sobre què ha està passant a arreu del món sobre les grans emissions de de diòxid de carboni i com afecta això, al llarg dels anys. També, fa esment de què és aquest Protocol i quins països en són membres perquè posin mesures en la reducció d'aquests gasos. 
Àrees curriculars relacionades
Medi natural, social i cultural.
Competències que es treballen
Tractament de la informació i competència digital
Competència comunicativa lingüística i audiovisual
Competència del coneixement i interacció amb el món físic
Tipus d’estètica (imatge, so, text, vídeo)
L'estètica és visual i atractiva. Les il·lustracions que utilitzen per explicar el motiu de crear el Protocol de Kyoto i quines mesures estableixen són entenedors i la veu que es narra quan es va dibuixant deixa clar l'objectiu que vol fer arribar als destinataris. El so que s'utilitza no és exagerat sinó és viable per fer un bon seguiment de comprensió. 
Tipus d’activitat que proposa
No proposa cap activitat, és un vídeo informatiu. 
Ús: (individual / col·lectiu)
individual/col·lectiu
INTERFÍCIE, disseny de la pàgina (icones, disseny, hipervincles, gràfics)
      És un vídeo que explica breument el Protocol de Kyoto. 
       Tipus de navegació
         Lineal. 
Perifèrics especials: (tablet, càmera web...)
         Ratolí, altaveus
USABILITAT (capacitat d’un software per ser comprès, après, utilitzat i atractiu per l’usuari en condicions especifiques d’ús. (ISO/IEC 9126).
     Té un disseny senzill i atractiu, fet que facilita el seu ús i comprensió pels usuaris. 
INTERACTIVITAT
       Tipus de resposta del sistema (corregeix les actuacions, recomana el que s’ha de fer, dona informes finals de l’actuació...).Què permet fer a l’usuari? (buscar informació, respondre preguntes, crear,publicar informació, canviar el seu perfil, utilitzar avatars ..... ). Quines possibilitats didàctiques ofereix?

       En ser un vídeo, el nivell d'interactivitat és baixa que no requereix cap mena d'interactivitat amb altres usuaris. Una manera d'haver interactivitat amb altres usuaris és registran-te a youtube i creant un usuari, de tal manera obtindràs l'opció de comentar vídeos i tenir feedbacks amb altres usuaris que comentin el mateix vídeo que tu hagis comentat.
Valoració personal o propostes de millora
És un vídeo que permet reflexionar i interessar-se sobre què és el Protocol de Kyoto i per a què serveix tot utilitzant i  mitjançant il·lustracions i veu per fer-ho més comprensible i entenedor pels destinataris. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada