24 d’abril del 2014

LES 3 ERRES

Aquest paquet d’activitats JClic és molt útil per treballar el reciclatge amb els alumnes des d’un punt de vista diferent. Està format per dues parts, per una banda ens explica un petit conte del reciclatge i els diferents contenidors i per l’altre banda trobem un munt d’activitats relacionades amb cada contenidor.

En aquesta aplicació hi ha un cert grau d’interacció amb els alumnes, ja que deixa l’opció d’escollir quines activitats/jocs volen duar a terme primer. També està molt bé el fet que el conte es pot sentir oralment i va acompanyat d’imatges i diferents sons que van canviant al llarg de la història.

Per provar el joc, clica damunt la següent imatge:



Pauta per avaluar els programes/aplicacions web multimèdia:
Títol
Les 3 erres
Enllaç al programa
http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/3erres/jclic/3erres.jclic.zip&lang=ca&title=Les+tres+erres
Autor (o autors)
Miriam Ortiz
A quin sector va dirigit
Educació primària
Target
Cicle inicial - cicle mitjà
Argument
Treballa el reciclatge a partir d'activitats interactives i significatives.
Funcionalitat
Per treballar el reciclatge i els seus corresponents contenidors amb els més petits.
Àrees curriculars relacionades
Medi
Competències que es treballen
Competència comunicativa lingüística i audiovisual
Tractament de la informació i competència digital
Competència del coneixement i interacció amb el món físic
Tipus d’estètica (imatge, so, text, vídeo)
L'estètica és correcte, en tot moment hi ha imatges que acompanyen el text, i en algunes ocasions aquestes també van acompanyades de so, ja sigui en el moment d'explicació del conte o en les diferents activitats per indicar els encerts, els errors, etc.
Tipus d’activitat que proposa
En aquest paquet d'activitats trobem activitats molt variades. Per una part hi ha una sèrie d'imatges que ens expliquen un conte relacionat amb les activitats posteriors i per l'altre part, trobem activitats típiques del JClic de relacionar, trencaclosques, memoris, d'ordenar
Ús: (individual / col·lectiu)
 Individual 
INTERFÍCIE, disseny de la pàgina (icones, disseny, hipervincles, gràfics)
        En totes les diapositives trobem el mateix format i també hi trobem els mateixos icones que permeten desenvolupar les diferents activitats: endavant, enrere, tornar a començar, etc. A més a més, també trobem uns requadres que ens indiquen el nombre d'encerts, d'intents i el temps.
         Tipus de navegació
          Paquet d'activitats JClic
Perifèrics especials: (tablet, càmera web...)
           Altaveus
USABILITAT (capacitat d’un software per ser comprès, après, utilitzat i atractiu per l’usuari en condicions especifiques d’ús. (ISO/IEC 9126).
         Té un disseny entenedor i senzill que facilita el seu ús i el fa atractiu per als usuaris, indicant-los en tot moment els processos que han de seguir per desenvolupar les activitats amb èxit.
INTERACTIVITAT
       Tipus de resposta del sistema (corregeix les actuacions, recomana el que s’ha de fer, dona informes finals de l’actuació...).
        Què permet fer a l’usuari? (buscar informació, respondre preguntes, crear,publicar informació, canviar el seu perfil, utilitzar avatars ..... ).
        Quines possibilitats didàctiques ofereix?

         Hi ha un cert nivell d'interactivitat, les activitats recomanen el que s'ha de fer, produeix respostes en algunes de les activitats. A més a més, proporciona informes de l'estat de les activitats, el nombre d'intents, els encerts, el temps, etc. 
Només permet a l'usuari respondre a les activitats que el sistema proporciona.
Aquestes activitats poden ser útils per treballar el reciclatge a través de les TIC d'una forma dinàmica.
Valoració personal o propostes de millora
És un bon paquet d'activitats per treballar el reciclatge i les tres erres adequat per a infants de cicle inicial i cicle mitjà de primària. Es podria millorar la interactivitat que ofereix per tal de donar més opcions a l'alumnat.

2 comentaris:

  1. Aquest programa crèiem que és de gran utilització a l'escola i/o fora de l'escola (per treballar a casa) per concienciar-nos i entendre el món del reciclatge per així aconseguir un bons resultats com a ciutadans/es actius/ves que som.

    ResponElimina
  2. Hola companys! hem fet un cop d'ull al vostre bloc i ens sembla que és molt atractiu i està força treballat! Aporteu diverses informacions que poden ser molt interessants per treballar el tema del reciclatge! Felicitats per la feina!!

    ResponElimina