9 d’abril del 2014

L'agenda Escolar

L'Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d'educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària, que la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix als municipis que en són membres.
Conté els apartats característics d'una agenda escolar qualsevol, amb la particularitat que al llarg del curs s'inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'activitats o informacions setmanals diverses. Tot amb l'objectiu de donar a conèixer entre l'alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.


Pauta per avaluar els programes/aplicacions web multimèdia:
Títol
L'agenda Escolar
Enllaç al programa
http://agendaescolar2012-2013.diba.cat/noticies-agenda
Autor (o autors)
Diputació de Barcelona i Xarxa de Ciutats
A quin sector va dirigit
Educació primària i secundària
Target
Cicle superior i secundària 
Argument
Treballa contingut relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'activitats o informacions setmanals diverses.
Funcionalitat
Donar a conèixer entre l'alumnat els conceptes de desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.
Àrees curriculars relacionades
Medi
Competències que es treballen
Tractament de la informació i competència digital.
Competència del coneixement i interacció amb el món físic.
Tipus d’estètica (imatge, so, text, vídeo)
L'estètica és visual i atrectiva, la lletra entenadora amb imatges que acompanyen cada pestanya. També podem trobar altres enllaços i vídeos penjats.
Tipus d’activitat que proposa
Donar a conèixer entre l'alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.
Ús: (individual / col·lectiu)
 Individual 
INTERFÍCIE, disseny de la pàgina (icones, disseny, hipervincles, gràfics)
        En aquesta web trobem un format entenedor i senzill que ens permet desenvolupar i fer un seguiment de les activitats que proposen. Pots anar fent una cerca en les diferents pestanyes.
      Tipus de navegació
       La navegació és linial pots començar i acabar per un tu vulguis.
Perifèrics especials: (tablet, càmera web...)
       Altaveus
USABILITAT (capacitat d’un software per ser comprès, après, utilitzat i atractiu per l’usuari en condicions especifiques d’ús. (ISO/IEC 9126).
      La interfície és atractiva, té un disseny senzill i atractiu, fet que facilita el seu ús i la fa atractiva per als usuaris.
INTERACTIVITAT
     Tipus de resposta del sistema (corregeix les actuacions, recomana el que s’ha de fer, dona informes finals de l’actuació...).
      Què permet fer a l’usuari? (buscar informació, respondre preguntes, crear,publicar informació, canviar el seu perfil, utilitzar avatars ..... ).
      Quines possibilitats didàctiques ofereix?

   En aquesta web el nivell d'interactivitat és molt reduït, l'activitat no requereix massa interactivitat amb l'usuari per a poder ser resolta amb èxit. Permet  fer una neveagació lliure, depenent del que tu busquis.
Aquesta pàgina és útil per estar informat del media ambient i la sostenibilitat del planeta.
Valoració personal o propostes de millora
És una pàgina que permet treballar i interessar-se per com van les coses ja que s'inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d'activitats o informacions setmanals diverses.

1 comentari:

  1. Trobem interessant aquesta proposta d'aplicació perquè fer una mena d'agenda o de diari per exposar, explicar, mostrar... els interrogants o preguntes que ens qüestionem sobre el reciclatge o bé, ens interessa tenir desades en un lloc personal; i així fomentar la reflexió personal sobre els incidents o novetats que van sorgint els nostres dies sobre la sostenibilitat i el reciclatge.

    ResponElimina