18 de maig del 2014

Reciclatge a Scratch

Com ja sabem Scratch ens permet moltes possibilitats. 


En aquest cas hem trobat un usuari d' Scratch que ha fet servir el potencial d'aquesta aplicació per fer un joc sobre el reciclatge. Aquest tracta sobre diferents elements que aparèixen a la pantalla i quan apareix l'objecte de rebuig hem de clicar sobre el contenidor corresponent. Si ho fas bé, sortirà un altre element i sinó el joc s'acabarà. Ens podria ser útil per a primària a cicle inicial i mitjà i que ens permetria treballar les competències comunicatives lingüístiques i audiovisuals, el tractament de la informació i competència digital, el coneixement i interacció amb el món físic i la competència matemàtica. 


Aquest programa per tal de treballar i conèixer el món del reciclatge és adequat per als alumnes que ja tenen un nivell mig sobre quin contenidor va cada envàs. Però crèiem que podrien haver posat els noms dels diferents objectes de rebuig a més a més del dibuix; perquè alguns dels objectes que apareixen no s'identifiquen fàcilment. A més a més, un altre detall a esmentar, és que hi ha una estètica poc atractiva pels destinataris i tampoc cap personatge en el qual portés l'eix d'animació del tema que es tracta, en aquest cas, el reciclatge. 


I per acabar, dir que si a l'escola en la qual traballem i utilitzen el programa Scratch els mateixos alumnes podrien editar aquest mateix joc o crear-ne un de nou; tot dissenyant un personatge que interaccionés amb les diferents parts del joc o bé, amb altres finalitats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada