30 d’abril del 2014

El 20% del material que es llença al contenidor de recollida orgànica s'hi diposita per error

Ja fa quatre anys que es recullen menys residus orgànics. El 2013 se’n van obtenir 117.477 tones. Tot i això, s’ha detectat un increment de l’1% del material que es llença per equivocació en aquest contenidor. Actualment el 20% del material que es recull en aquest contenidor és impropi. Un dels errors més freqüents -ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers- és llençar els bolquers al contenidor marró, quan han d’anar al gris. Precisament en aquest contenidor s’alerta els usuaris que els bolquers no són matèria orgànica. També hi ha molts casos d’envasos alimentaris, com el del iogurt, que per error van a parar a la brossa orgànica.
L’Ajuntament engegarà en els pròxims dies una campanya per invertir aquesta tendència i reduir el percentatge actual per sota del 7%. L’actuació es farà a 29 mercats municipals amb informadors que recordaran als paradistes i el personal encarregat de separar la brossa com s’ha de fer la tria. L’Agència Catalana de Residus finançarà fins al 50% del cost de la campanya.
Les dades fetes públiques aquest dimecres també indiquen que s’ha produït una caiguda important de la recollida de paper i cartró: d’un 16,3 % respecte a 2012. El descens és conseqüència directa de la baixada del consum i també dels robatoris que es produeixen en aquests contenidors. Segons l’Ajuntament, aquest 2013 es van fer 3.607 actuacions sobre persones que s’enduien objectes dels contenidors o bé que seleccionaven el material i el dipositaven a la via pública.

Pel que fa a la recollida de vidre es mantenen les xifres, amb 32.543 tones al contenidor verd. La recollida d’envasos ha arribat a les 18.990 tones, un 3,8% menys que l’any anterior.

1 comentari:

  1. Amb aquesta notícia volem fer arribar que abans de començar a reciclar ens hem d'informar i entendre quin dels materials o rebuigs es diposita a cada contenidor perquè sinó no aconseguirem un bon reciclatge.

    ResponElimina